A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Koken.be - Lekker eenvoudig
Brownie
Deze brownies zijn een zoetigheidje om echt goed gezind van te worden. Zowel als je ze zelf bakt als wanneer iemand ze als verrassing voor je neus zet! Pure verleiding, succes verzekerd! Ze zijn zo klaar en super om direct warm op te eten. Je moet enkel oppassen dat je ze niet te lang in de oven laat staan want dan worden ze redelijk droog terwijl net die middelste laag van nog smeuige chocolademassa heerlijk is.

Ingrediënten
Voor 6 personen

200 g pure chocolade
120 g suiker
150 g boter
1 zakje vanillesuiker
50 g zelfrijzende bloem
3 eieren
50 g walnoten
een snuifje zout
10-20 minuten

Recept

  1. Smelt de chocolade au-bain marie. 
  2. Voeg bij de gesmolten chocolade de suiker en het zakje vanillesuiker toe. Roer tot het een glad mengsel wordt.
  3. Klop de eieren los in een aparte kom.
  4. Voeg een beetje van het chocolademengsel bij de eieren (De hete chocolade kan de eieren doen klonteren dus we verminderen de temperatuurshock door eerst een kleine hoeveelheid warme chocolade bij de eieren te voegen) Vervolgens gieten we dit mengsel bij de chocolade, daarna alles omroeren tot een homogene massa
  5. Het snuifje zout; de gesmolten boter en de bloem erbij doen en weer omroeren tot een mooi, lopend deeg.
  6. Tenslotte de walnoten in kleine stukjes hakken en deze in het deeg mengen.
  7. Het deeg ongeveer in een laag van 2,5 cm dik in een platte ingevette ovenschaal gieten. 
  8. Alles 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (190 graden). Na een kwartiertje de brownies doorprikken. De bedoeling is dat het midden van de cake smeuïg blijft. De kunst is dus de brownie op het juiste moment uit de oven te halen. De bovenkant van de brownie moet goed gebakken zijn dus eventueel nog een extra 5 minuten in de oven laten en dan nog eens prikken. De tijd hangt af van de ovenschaal, de warmte in de oven en de dikte van de brownies, dus eventueel een paar maal proberen met dezelfde hoeveelheid deeg in dezelfde schaal voor je de perfecte brownies kan bakken! Eens gebakken, de ovenschaal uit de oven nemen en in de schaal laten afkoelen (of direct opeten!) 
Smakelijk.
toegevoegd door katrien