Chili con Carne
30-60 minuten
Algemene misvatting omtrent het alom gekende gerecht Chili Con Carne is dat het een Mexicaans gerecht betreft. De oorsprong ervan is echter in Texas, tegen de Mexicaanse grens te vinden. TexMex keuken dus.
Ingrediënten
voor 4 personen

Circa 400 gr gehakt (gemengd), 
2 gesnipperde uien, 
2 teentjes geplette look, 
150 gr champignons in blokjes gesneden, 
1 fijngesneden rode paprika, 
1 fijngesneden puntpaprika, 
2 fijngesneden rode pepers, 
400 gr tomatenblokjes (1 blik), 
1 blikje tomatenconcentraat, 
scheut rode wijn, 
2 takjes verse tijm, 
steranijs, 
laurierblad, 
kaneelstok, 
zout, 
1 blik kidneybeans,  
1 klein blikje maïs.
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten