aanmelden
Recepten zoeken
  Mijn   kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Béchamel
Witte saus of bechamelsaus is klassieke witte saus die als basis kan dienen bij kaassaus, lasagne, groenten. meer...
Arties
10-20 minuten
Kokos currysaus
Een verrassend eenvoudige sausje op basis van curry poeder en kokosmelk. Ideaal bij rijst, vis en wok gerechten. meer...
Arties
10-20 minuten
Romige Prei-Venkelsoep
Dit is een heerlijke soep op basis van prei, venkel en witte selder. Een soep voor op koude winteravonden. meer...
mjamjam
Langer dan 1 uur
Gegrilde Kofta's
Deze heerlijke kofta’s zijn makkelijk te maken en passen uitstekend bij een maaltijd met een Midden-Oosters tintje. meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Brownie
Deze brownies zijn een zoetigheidje om echt goed gezind van te worden. Zowel als je ze zelf bakt als wanneer iemand ze als verrassing voor je neus zet! Pure verleiding, succes verzekerd! meer...
katrien
10-20 minuten
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Wil je eens afwisseling brengen in het dagelijkse brood en beleg dan moet je dit zeker eens proberen. Ook een goed idee om te serveren bij een drink. meer...
Chris
10-20 minuten
Sangria Tropical
Sangria op een warme zomerdag op het terras! Kennen jullie dat vakantiegevoel? Dit snelklaarrecept zal je gasten zeker in de gepaste stemming brengen. meer...
Chris
10-20 minuten
Rijke puree van bloemige aardappelen
Puree kan je op vele manieren maken. Van "light" tot super deluxe. We gaan een rijke variant maken die bij vrijwel elke gelegenheid past. meer...
Arties
10-20 minuten
Vlaamse Stoverij
1. Begin met het vlees te bestrooien met zout en peper. 2. Doe het grof gesneden rundvlees in een grote pan met de boter en bak lichtbruin. 3. Voeg de ajuinen en de knoflook toe. 4. meer...
tmas
Langer dan 2 uur
Kaaskroketjes
Verse kroketjes met smeuïge kaas. Heerlijk als voorgerecht en hapje vooraf. meer...
Arties
30-60 minuten
Chocoladecreme
Dit is een zeer volle chocolade dessert dat in hele kleine porties geserveerd mag worden. Het heeft iets weg van een goede truffel en de zijden textuur van een goede creme. meer...
BGastronome
0-10 minuten
Varkenskoteletten in lavendelmarinade
Geurige, malse koteletten, kleuren mooi op de gril dankzij de honing in de marinade. Tijm, rozemarijn en lavendel zijn een prachtige combinatie, kruidig, bloemig, de lavendel is absoluut niet... meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Mojito Royal
Een 'rijke' variant op de originele Mojito: de Mojito Royal meer...
mona0013
0-10 minuten
Bruin noten-rozijnenbrood
Dit recept is enkel geschikt voor wie kan genieten van een vaste, zware bruine boterham. Zo eentje van minstens 1,5 cm dik afgesneden waarbij de boterham belangrijker is dan het beleg. meer...
katrien
Langer dan 1 uur
Mediterrane aardappeltjes in de schil
Deze mediterrane aardappeltjes blijven in de schil en worden krokant gebakken in de oven met olijfolie en een geurige mix van zuiderse kruiden en specerijen. meer...
Arties
20-30 minuten
Wafels
1. Meng de boter, de suiker, de gezeefde bloem en de eitjes in een kom. 2. Indien gewenst kan je rozijnen toevoegen aan het beslag. 3. Bakken maar! meer...
isabel
20-30 minuten
Appeltaart
Appeltaart met een heerlijke zanddeeg-korst. Deze eenvoudige appeltaart is een klassieker die al van onze kindertijd meegaat, en die nu door de eigen kinderen ook graag gemaakt en gegeten wordt. meer...
isabel
10-20 minuten
Bananenijs zonder eieren
Beschik je over een ijsmachine dan is dit een gemakkelijke manier om ijs te bereiden zonder toevoeging van eieren. meer...
Chris
30-60 minuten
Kipfilet met geitenkaas en gerookt spek
Dit is eens een andere manier om kip op tafel te brengen, feestelijk en toch goedkoop. De pakketjes ogen mooi en smaken goed door. meer...
Chris
30-60 minuten
Originele Oost-Vlaamse "vlaai"
Met "vlaai" bedoelt men in Oost-Vlaanderen iets anders dan in Limburg waar "vlaai" een taart is. Ik heb dit recept van mijn mama die het op haar beurt van haar moeder had overgenomen. meer...
Chris
Langer dan 1 uur
 
Over Koken.be
Algemene voorwaarden
Contacteer ons
Recepten
Recepten van a tot z
Recepten zoeken
Mijn kookboek
eigen recepten
favoriete recepten
Koken.be RSS
© 2013 Breakpoint bvba